Er det stress å blogge?

Nå som jeg har returnert til bloggverden, har jeg rukket å scrolle meg igjennom topplista. Det er jo gøy å se mange nye bloggere (i alle fall for meg), mens andre har vært på topplista i en evighet. Mange av de største toppbloggerne snakker mye om at det er stress å blogge. Dette er da fulltidsjobben deres, og de sier at de bruker mye mer tid på bloggen enn en vanlig arbeidsdag. Er dette press som de skaper selv, eller er det bloggleserne som skaper dette presset?

For helt ærlig: blogging er ikke stressende i seg selv.

Jeg tror presset blir skapt både av bloggerne OG av leserne. Enten leserne forventer at bloggen skal bli oppdatert jevnlig, eller bloggeren sliter med å finne noe å skrive om for å tjene penger til sitt daglige brød. Det er jo klikkene som gjør at bloggere tjener penger, en irriterende praksis i seg selv, men reklameverden er nå bare slik. For de aller fleste så er blogging en hobby, men for de få som faktisk lever av dette, har jeg noen tips å komme med:

1. Slutt å ta så mange selfies
Nesten uten unntak igjennom hele topplista, var det selfies hele tiden. I hvert innlegg. Der man er oversminket og står i unaturlige positurer. Hvorfor trengs egentlig selfies i hvert eneste innlegg? Er man redd for at leserne har glemt hvordan man ser ut? Finnes det ikke noe annet å ta bilde av, som er relevant til innlegget? Tenk om du hadde holdt deg til selfies kanskje i et eller to innlegg i uka? Og at de da var relevant til innlegget? Tenk om man hadde hatt 6 dager i uka uten selfies i bloggen, og et innlegg i uka med en selfie? Da hadde man også sluppet å sminke seg og posere hele tiden. For det er tydeligvis et must.

2. Vær deg selv
Det er ingen - absolutt ingen - som er tjent med at man skaper en veldig falsk fasade om seg selv og sitt liv på en blogg. Om man bare er seg selv, slipper man alt stresset med at alt skal være perfekt. Alltid. Dette henger litt sammen med forrige punkt også: om man først tar en selfie til et blogginnlegg, dropp sminken! Du er garantert mye penere når du er helt naturlig, du slipper også denne fasaden, og i tillegg viser du til andre at dette faktisk er OK. Vinn vinn.

3. Våg å ikke blogge
Dersom du har en dag eller to der du faktisk ikke har noe inspirasjon til å blogge: ikke blogg! Det er en grunn til at toppbloggere ofte mangler innhold. Fordi de ser på kvantitet over kvalitet. Bloggleserne forsvinner ikke selv om du er borte en dag eller to. Men så er det disse klikkene, da...

4. Save the drama for your mama
Hold ditt personlige drama utenfor bloggen. Kanskje litt mindre gøy for bloggleserne, og mindre penger i kassa, men du verden så mange bloggere som deler ting som virkelig ikke hører hjemme på Internett. Tenk over at alt du skriver, kan både din verste fiende og din mor lese. 

5. Ha troverdige sponsorer
Toppbloggere blir uten tvil sponset ganske ofte, men det er mange som ikke er kritiske til hva de lar seg sponse av. Det blir jo tross alt penger i kassa, og penger er det som telles. Å være selektiv når det kommer til sponsorer, hjelper til å underbygge bloggerens troverdighet, og reklame er sannsynligvis mer effektiv om den ikke er der så ofte.

6. Ikke operer deg selv
Dette er mer et generelt råd: dersom du sliter med selvtilliten er det mest sannsynlig psyken som trenger en fiks. Ikke kroppen. Ikke bidra til at andre ikke føler seg bra nok. Lær deg å like deg selv akkurat slik du er. Du trenger ikke store lepper, store pupper eller stor rumpe. Det du har inni hodet er det som teller. Jeg lover.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits