Den perfekte bloggeren - min utfordring til deg

Fotballfrue (som jeg fortsatt kaller henne) har igjen vært i ilden, for å ha posert med en flaske med alkoholholdig drikke på samme bilde. Denne flasken var ikke sponset, og det var ikke betalt reklame slik jeg har forstått det. Til og med bildet som bare inneholdt henne og et glass med det vi kan anta at er alkohol, er tydeligvis forbudt. Misforstå meg rett, jeg er helt enig i at man ikke trenger å reklamere for alkohol. Men er det en ting som er et mye større problem her i bloggverdenen, så er det de som legger seg under kniven for å "forbedre" utseendet sitt, for så å snakke om det på bloggen sin.

Bloggere må bli sitt ansvar bevisst. Enten det gjelder alkohol, kropp eller kosmetiske inngrep. Dette gjelder spesielt de få som har så mange lesere at de faktisk tjener penger på å blogge. Vær klar over at en stor andel av leserne deres (som dere tjener penger på), er barn. Barn og unge er generelt en sårbar målgruppe, men usikkerhet finner man i alle aldre. Mange blogger snakker om sine kosmetiske inngrep på bloggen "for at andre ikke skal gjøre samme feil som dem". De opererte nesa si, det føltes bedre der og da, men så var det ikke så bra allikevel, bla bla bla. Vet du hva mange får med seg av dette? Jo, at de opererte nesa, og det ble bedre. Fordi det er det man ser.

En annen viktig ting som bloggverdenen sliter med, er dette imaget om at alle bloggere er perfekte. De har et perfekt liv, og man vil være som dem. De har så mye penger at de ikke vet hva de skal bruke de på, og vi skal være misunnelige på dette. Vi må jo skjønne at de har alt på stell, og ingen skal komme her og si noe annet. Dette problemet finner vi i sosiale medier generelt (eller, egentlig finner vi dette problemet i alle sosiale sammenhenger), men bloggere er ekstra utsatte fordi de kontinuerlig tar bilde av seg og sitt, og da skal alt være perfekt. De skal ikke være sårbare. Dette framstår som "normalen", for ingen vil vel vise sine mindre perfekte sider.

Derfor - kjære du som blogger, har jeg en utfordring til deg. Våg å være uperfekt på bloggen en hel uke. Våg å poste bilder av deg selv uten sminke og uten alt på stell, våg å poste bilder som viser hvor rotete du egentlig har det, våg å være deg selv uten den masken som man tar på seg i sosiale medier. Våg å fortelle hvordan du EGENTLIG har det. Hva er det verste som kan skje? At du får noen gufne kommentarer på bloggen, ja kanskje. Men det positive veier så til de grader opp for det. Du kan nemlig bidra til at andre får det bedre ved å gjøre akkurat dette. Du kan bidra til at andre innser at de er bra nok. Og at det er NORMALT med litt rot eller støv i huset. At dette slettes ikke er farlig. Og at man ser minst like bra ut uten sminke. Jeg merker at jeg har mye fokus på dette etter at jeg kom tilbake til bloggverdenen, og det er fordi jeg ser så mye av det. Man blir til slutt dårlig av å lese om hvor perfekt andre har det, og det er ikke bra. Det er ikke riktig, rett og slett.

Jeg lager derfor en hashtag: #deterlovåværeuperfekt. Bruk den gjerne dersom du tar utfordringen, slik at jeg får kikket innom bloggen din og lest. Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke når ut til mange, men om jeg kan påvirke bare en person til å tenke over dette, så er det verdt det.

En annen ting jeg vil prøve å gjøre deg bevisst på: tenk deg 20 år fram i tid. Du ser tilbake på bloggen din, hva du har gjort ut av den og hva du har skrevet. Hva tror du at du kommer til å angre mest på av det du skrev om eller tok bilde av? Og hva tror du at du er mest stolt over?

Én kommentar

Silje

06.09.2017 kl.21:47

Hei :) Kom over dette innlegget, og kunne ikke vært mer enig. Bloggere er forbilder, og burde ta dette ansvaret på alvor.

Skriv en ny kommentar

hits